قهوه و فرهاد
قهوه فرانسه
بهطورکلی، مزهای شبیه به قهوه کافِهتیِهرِه دارد ولی گرد قهوه را برای بهتر کردن عطر و طعمش از آن جدا میکنند. میتوان آن را برای چند ساعتی در بیشتر دستگاهها گرم نگه داشت. در فنجان استاندارد و بهصورت تلخ (سیاه) یا با شیر سرو میشود.
این روش قهوهای دیرسازتر از روش اسپرسو بهدست میدهد. قهوة فیلتری (فرانسه) را اصلاً مردی فرانسوی به نام ژانباپتیست دوبِلوآ (Jean-Baptiste de Belloy) اختراع کرد و معروفترین روش در غرب است. قهوة فرانسه بااستفاده از دستگاهی خودکار درست میشود که از 2 تا 12 فنجان قهوه دم میکند. آب مستقیماً بر روی قهوهای که درونِ فیلتر یا صافیای کاغذی در بخش بالایی دستگاه قرار دارد، ریخته میشود. آب در محفظۀ مخصوص به طرف المنت گرمایشی در کف دستگاه فشار می آورد. آب داغ از یک لوله در بالای دستگاه خارج می شود و سپس، در حالی که محتوی قهوه است، از صافی عبور کرده، به پائین می ریزد. در نهایت، قهوه در یک لیوان یا قوری جمع آوری می شود. قهوه بر اثرنیروی جاذبه به درون پارچی شیشهای به زیر میچکد؛ یعنی به جایی که بر روی صفحهای داغ قرار داده شده که قهوه را در دمایی بهینه نگه میدارد تا بتوان در هر زمانی از روز، آن را نوشید. همچنین امکاناستفاده از قهوههای کیسهای وجود دارد که استفاده از این کیسهها، درستکردن قهوه و تمیزکردن دستگاه را آسانتر میسازد.
برای تهیه یک قهوۀ فرانسه خوب، موارد زیر لازم است:
1. قهوه گیری آرام و مداوم
2. ترکیبات خوب قهوه ها
3. امکان کنترل عطر و طعم قهوه
یک روش کاربردی برای آزمایش اصالت قهوۀ فرانسه این است که یک مقدار از آن را روی آب بپاشید. قهوه فرانسۀ اصیل خشک مانده، برای مدت طولانی بر روی سطح آب باقی می ماند؛ در حالی که قهوۀ غیر اصیل ته نشین شده، حتی جذب آب سرد نیز می شود.
با سلام خدمت آقاي زعفري وبلاگتان زيبا و قشنگ است وبلاگ ما رو هم لينك كنيد از شما متشكر هستم www.ahshjiniha.blogfa.com هشجيني ها[گل][گل][گل]